Samen op ontdekkingsreis Rond de Brink

Plezier voor vier? Voor twee? Iedereen is welkom!

Deze ontdekkingsreis naar het verleden, ons historisch erfgoed in Deventer, zit vol met activiteiten, leuke wetenswaardigheden en vragen. In het Speelgoedmuseum ligt voor iedereen een boekje klaar met een wandeling langs diverse monumenten, steegjes en andere historische plekken rond de Brink. Onderweg speur je naar de juiste route, voer je samen kleine opdrachten uit, beantwoord je vragen en verzamel je stempels. Je komt van alles aan de weet en er staan op diverse punten mensen die van alles over de prachtige plekken vertellen. Ook zie je aan de hand van oude foto’s hoe het vroeger was. Natuurlijk valt er onderweg ook wat lekkers te proeven! En op het eindpunt van de wandeling krijg je in het Speelgoedmuseum je diploma!

Een tocht waarin opa of oma de kleinkinderen spelenderwijs het een en ander kunnen leren en waarin ze ook wat kunnen vertellen over hun jeugd in ‘oud Deventer’. Maar het is ook een reis waarin het samen leuke dingen doen voor op staat.

Als je de route volgt, kom je langs allerlei plaatsen waar je misschien nog nooit geweest bent. Je start in het Speelgoedmuseum. Onderweg kun je ook samen met opa en oma op de foto in deze mooie buurt. Het Speelgoedmuseum is op deze dag bovendien gratis te bezoeken voor deelnemers van de ontdekkingstocht. Masterchefs en keukenprinsessen in de dop kunnen o.a. de expositie ‘Koken voor Kinderen’ bekijken.

Leuk? Kom ook!

Startpunt: Speelgoedmuseum Deventer, Brink 47, 7411 BV Deventer
Aanvang: De wandeling start tussen 10.15 en 10.45 uur
Tijdsduur: Circa anderhalf uur
Deelname: Gratis

Stichting Oud Deventer, Stichting Industrieel Erfgoed, Historische Vereniging Deventer, René Berends, Jan Webbink, Pieter Ellens en Deventer Verhaal organiseren op zondag 9 september 2018 een historische wandelroute.