Historische speurtocht

Plezier voor vier? Voor twee? Iedereen is welkom!

Deze speurtocht naar het verleden, ons historisch erfgoed in Deventer, zit vol met activiteiten, leuke wetenswaardigheden en vragen. In de Bibliotheek Deventer ligt voor iedereen een boekje klaar met een speurtocht langs diverse pleinen, monumenten, steegjes en andere historische plekken in de binnenstad. Onderweg speur je naar de juiste route, voer je samen kleine opdrachten uit, beantwoord je vragen en verzamel je stempels. Je komt van alles aan de weet en er staan op diverse punten mensen die van alles over de prachtige plekken vertellen. Natuurlijk valt er onderweg ook wat lekkers te proeven! En op het eindpunt van de speurtocht krijg je in het Speelgoedmuseum je diploma!

Als je de route volgt, kom je langs allerlei plaatsen waar je misschien nog nooit geweest bent. Je start in de Bibliotheek Deventer. Na afloop is het Speelgoedmuseum op deze dag bovendien gratis te bezoeken voor deelnemers van de speurtocht en kun je bouwen met Mobaco: constructiespeelgoed van vroeger.

Leuk? Kom ook!

Startpunt: Bibliotheek Deventer, Stromarkt 18, 7411 PK Deventer
Aanvang: de speurtocht start tussen 10.30 en 11.00 uur
Tijdsduur: circa anderhalf uur
Deelname: gratis
Voor: alle (o)pa’s en (o)pa’s, kinderen en kleinkinderen (leeftijd tot circa 12 jaar)

Stichting Oud Deventer, Stichting Industrieel Erfgoed, Historische Vereniging Deventer, René Berends, Jan Webbink, Pieter Ellens en Deventer Verhaal organiseren op zondag 30 juni 2019 een historische speurtocht.